Karácsony helyett Szabó Rebeka vezeti a PM-et

A PM képviselőinek első, őszi ülésén a lemondott Karácsony Gergely helyett Szabó Rebekát választották meg a csoport vezetőjévé, s döntöttek arról is: frakcióalakítási kérelmük elutasítása miatt az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A Párbeszéd Magyarországét (PM) képviselői csoportja alkotmányjogi panasszal fordul az Alkotmánybírósághoz, mert az országgyűlés elnöke elutasította frakcióalakítási kérelmüket - írja a Párbeszéd Magyarországért Párt az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

A képviselők közölték: a PM nyolctagú képviselői csoportja megtartotta őszi első ülését. Ezen határoztak arról, hogy a frakcióalakítás ügyében az Alkotmánybírósághoz fordulnak. A képviselői csoport véleménye szerint a házszabály legutóbbi módosítása lehetővé teszi, hogy frakciót alakítsanak. Ezért a nyári ülésszak végén benyújtották frakcióalakítási kérelmüket, amelyet a házelnök elutasított. A képviselők ezért alkotmányjogi panasszal az AB-hez fordulnak.

Az ülésen döntöttek arról is, hogy - miután Karácsony Gergely más elfoglaltságaira hivatkozva lemondott - Szabó Rebeka korábbi helyettest a képviselői csoport vezetőjévé, míg helyettesévé Szilágyi Pétert választották - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.