Karácsony beperli Rogánt

Az Együtt-PM színeiben politizáló Karácsony Gergely személyiségi jogi pert indít Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ellen, akitől elégtételt és kártérítést vár csütörtöki kijelentései miatt.

A független képviselő pénteken az MTI-nek azt mondta, a frakcióvezető valótlanságokat állított, amikor arra utalt, hogy ő az egyik előkészítője lett volna a Magyar Szolidaritás Mozgalom vasárnapi rendezvényén a szoborledöntési akciónak. Azt is hamis állításnak nevezte, hogy végig jelen volt az eseményen. Kiemelte, hogy amikor a résztvevők elindultak a Terror Háza Múzeum felé a Lánchídon keresztül, akkor ő nem a tömeggel együtt az úttesten, hanem a járdán sétált, ráadásul azt is csak a pesti hídfőig, mert ott másfelé fordult.

Hangsúlyozta, hogy az állítások azt a látszatot keltik, mintha azonosult volna az akcióval, pedig korábban többször is kifejtette, hogy az sokkal radikálisabb volt az ő személyes ízlésénél.

Végül azt mondta, nagyon sajnálja, hogy élete első személyiségi jogi perét éppen Rogán Antal ellen kell indítania, mert a politikai nézetkülönbségek ellenére eddig személyes viszonyuk jó volt, ráadásul egyetemistaként ugyanannak a Széchenyi István szakkollégiumnak voltak a tagjai.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.