Kaposváron a gyors bontás miatt háborognak az adventi árusok

Felháborodtak a kaposvári adventi vásár árusai, mert szerdán délig le kellett bontaniuk a bódéikat és árusító helyeiket. A szenteste előtti napon még nagy forgalomra számítottak a Kossuth téren és a Fő utcán. Ehelyett pakolniuk kellett ,tudtuk meg a sonline.hu cikkéből.

– Nem korrekt, hogy csak két nappal korábban, 21-én közölték velünk, hogy mennünk kell. Ma még sok lenne a vásárló, többüknek korábban azt mondtam, hogy jöjjenek vissza. Ők a pavilonok hűlt helyével találkoznak. Úgy érzem, ezzel cserben hagyom a vevőimet – mondta az egyik árus, aki a nevét nem akarta hozzátenni, mert fél, hogy jövőre nem jöhet vissza.

– Elterjedt, hogy útban vannak a faházaink, mert már építeni kell a szilveszteri nagyszínpadot. Mondtuk, hogy helybérletet fizettünk, erre az volt a válasz, hogy hozzunk kisasztalokat. Az én szerződésem 23-a 19 óráig szól. Amikor szóvá tettem, azt felelték, hogy örüljek, hogy egyáltalán itt lehetek... – tette hozzá egy másik kereskedő.

– Hozzám tartozik ez a rendezvény, mert az adventi programsorozat főszervezője az Együd Árpád Kulturális Központ – mondta Horváth Gáborné igazgató. – Évek óta bontani szoktunk karácsony előtt, hogy békességben jöjjenek el az ünnepek, karácsonyra már semmi sem marad a helyszínen. Az idén is 25 napra írtunk szerződést az árusokkal. November 28-ai építési dátum szerepelt ebben, és 29-én nyitott meg a vásár az adventi gyertyagyújtással. Az írásbeli megállapodás szerint 25 napra fizették az árusok a helypénzt, még pótnapot is kaptak. Még november 28-án a kollégáim mindenkinek elmondták szóban, hogy 23-a délig el kell végezni a bontást. Olyan szerződés pedig nem lehet kötni, amelyben az áll, hogy december 23-a este 19 óráig szól.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.