Kapolyi cégénél demonstrált a Jobbik

Három jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Oroszlány szintén jobbikos polgármesterjelöltje demonstrált a System Consulting budai székháza előtt szerdán azért, hogy tiszta széntüzelésű technológiával fennmaradjon a Vértesi Erőmű.

A politikusok azt közölték, hogy a Fidesz és az MSZP - együttműködve - szalmatüzelésűre állítaná át az erőművet, amelyet Hujber Ottó energetikai vállalkozó akar megszerezni; ezzel viszont megszűnne több száz oroszlányi bányász munkája.

Demonstráció a System Consulting budai székháza előtt szerdán azért, hogy tiszta széntüzelésű technológiával fennmaradjon a Vértesi Erőmű
Budapest, 2010. szeptember 15. Viczena István, a Jobbik oroszlányi elnöke (b), a Márkushegyi Bányaüzem egyik dolgozója és Rorrai Richárd, a Jobbik frakciótitkára (j) szenet borít a XII. kerületi Béla Király úton lévő System Consulting Zrt. székhelye elé, ahol a Márkushegyi Bányaüzem dolgozói és a Jobbik tartott demonstrációt, hogy hogy tiszta széntüzelésű technológiával fennmaradjon a Vértesi Erőmű. A demonstráló képviselőket kísérő bányászok két mázsa szenet öntöttek a székház bejárata elé, amit a megmozdulás végén újra zsákba szedtek össze. MTI Fotó: Mohai Balázs

Szabó Mihály, Oroszlány jobbikos polgármesterjelöltje szerint a Vértesi Erőmű azért került csődbe, mivel Kapolyi László cége, a System Consulting felelőtlenül szerződött vele. A nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást az ügyben - tette hozzá. 

A Jobbik a szénbánya és az erőmű közös üzemeltetését javasolja.

Kepli Lajos képviselő szerint az erőmű és a bánya együtt nyereségesen üzemeltethető, de a Fidesz és az MSZP szándéka más. Mint Vágó Sebestyén országgyűlési képviselő elmondta, a két párt Hujber Ottó kezébe akarja adni az erőmű üzemeltetését, amely szalmafűtéssel történne. Ehhez hozzájárult az oroszlányi önkormányzat is, így viszont be kell zárni a bányát.

A demonstráló képviselőket kísérő bányászok két mázsa szenet öntöttek a székház bejárata elé, amit a megmozdulás végén újra zsákba szedtek össze. A demonstráció végére féltucat rendőrautó érkezett a helyszínre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.