Kap meleget a nagyatádi kórház

Eredményre vezetett az egyeztetés a Nagyatádi Városi Kórház működtetője, a Medical Investments Zrt., valamint az intézmény hő-, melegvíz- és gázszolgáltatója között, így a Dalkia Energia Zrt. feloldotta a kórház hőszolgáltatásában bevezetett részleges korlátozást – közölte Ormai István, Nagyatád polgármestere.

Az egészségügyi tárca képviselete és a polgármester részvételével szerdán, estébe nyúlóan folytatott egyeztetés kompromisszumos megoldásra vezetett, a vitás kérdések rendezési módjában és ütemezésében is sikerült a feleknek megállapodniuk, de ennek részleteiről nem kívántak nyilatkozni. A megállapodás tényéről közös közleményt adtak ki, ebben az áll, hogy az üggyel kapcsolatban egyéb információkat az egészségügyi tárca ad a jövőben.

A nagyatádi kórház működtetője és hőszolgáltatója között hosszan tartó elszámolási vita alakult ki, ami odáig vezetett, hogy a szolgáltató a közelmúltban jelzés értékű korlátozásokat vezetett be az intézmény néhány melléképületében, további korlátozásokat helyezve kilátásba.

A vita abból fakadt, hogy a kórház - amelynek üzemeltetését a múlt évben vette át a Medical - tavaly ősz óta nem fizette ki a szolgáltatás ellenértékét (a Dalkia szerint 172 millió, a működtető szerint jóval kevesebb adósságot felhalmozva). Arra hivatkozva nem fuizettek, hogy Dalkia az elmúlt hat évben az indokoltnál 280 millió forinttal többet számlázott a kórháznak, és újabb számlái is vitatható nagyságrendűek.

Az ügyben indított perek még nem zárultak le, a szolgáltató azonban úgy ítélte meg, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem növelheti tovább a kintlévőségeit, mert veszélyeztetné a cég által ellátott további 60 egészségügyi intézményt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.