Kancellárok: nyilvános pályáztatást akar az Együtt-PM

Az Együtt-PM nyílt levélben kéri fel Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási kancellári pályázatokat, és tegyék nyilvánossá a jelöltek meghallgatását is. Erről Szabó Szabolcs, a szövetségben politizáló független képviselő beszélt szerdán az MTI-nek.
Az ellenzéki politikus elmondta, korábban világossá tették, hogy nem értenek egyet a kancellári rendszer kialakításával, de ha a parlament megszavazta a törvénymódosítást, akkor azt szeretnék, hogy a folyamat átlátható és tiszta legyen.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a dékánok és a rektorok eddig is pályáztak posztjukra, pályázatukat az oktatók megkapták, értékelhették és egy nyilvános folyamat végén a kari tanács vagy a szenátus döntött a jelöltekről.

Most az intézmények első számú vezetője a kancellár lesz, és ha már egy "helytartót" neveznek ki, akkor legyen átlátható, hogy mit szeretne csinálni, és hogyan akar élni a számára biztosított széles jogkörökkel – ismertette elvárásukat. Jelezte: körülbelül háromszázan pályáznak nem egészen harminc állásra, és ki kell derülnie, hogy a jelentkezők ismerik-e az adott intézmény problémáit.

Az Együtt-PM ezért azt kéri, hogy a pályázatokat az interneten hozzák nyilvánosságra, és tegyék nyilvánossá a meghallgatásokat is. Szabó Szabolcs szerint utóbbit akár egy webkamera segítségével is meg lehet oldani.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.