Kamu politikus-érettségik Ózdon: egyelőre nem mondanak le

Ózdon nem vették napirendre a Fidesz indítványát, hogy a helyi "morális válság" miatt mondjanak le a képviselők, és legyen új választás. A szocialista polgármesterről és egy másik MSZP-sről korábban kiderült, nincs, illetve hamis az érettségije.

Nem tűzte napirendre az ózdi önkormányzat közgyűlése szerdai rendkívüli ülésén az ellenzéki Fidesz frakció azon javaslatát, hogy a borsodi városban kialakult morális válság miatt mondjanak le mandátumokról a képviselők, és legyen új választás. A képviselők november 16-án dönthetnek majd a javaslatról. Szerdán négy napirendi pontot tárgyaltak meg az ózdi önkormányzati képviselők, akik az úgynevezett polgármester-botrány óta először üléseztek, a polgármester, Benedek Mihály (MSZP) betegsége miatt nem vett részt az ülésen.

A városvezetőtől néhány héttel ezelőtt vonta meg a bizalmat az MSZP helyi szervezete, mert hamisan állította, hogy van érettségi bizonyítványa, illetve egyeztetés nélkül, a korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén járulékokkal együtt 26,4 millió forintot fizettetett ki. Az összeg nagyságáról nem tájékoztatta a balközép képviselőcsoportot.

Később egy másik MSZP-s képviselőről is kiderült: érettségi bizonyítványa nem valódi. A szerdai rendkívüli ülésen Almási Csaba jegyző azt közölte a képviselőkkel: a szervezeti és működési szabályzat nem teszi lehetővé, hogy a Fidesz frakció javaslatát napirendre tűzzék, így azt egy másik rendkívüli ülésen tárgyalják majd meg. Ennek időpontja november 16-a. Az ellenzéki képviselők azt szeretnék elérni, hogy a kialakult morális válság miatt valamennyi képviselő egyenként mondjon le mandátumáról, így hatvan napon belül időközi választást lehetne kiírni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.