Kampányolt egy kicsit, aztán inkább elment sörözni az MSZP vezérkara

Antikorrupciós törvénycsomag-javaslatot nyújt be az MSZP a jövő héten a parlamentben, jelentette be Tóth Bertalan, a párt frakcióvezetője pénteken Szigetváron. A cél, hogy legyen az állam erős, de átlátható, és szűnjön meg a kormánypárti politikusok által támogatott korrupció, mondta a frakcióvezető.

Laufer László / Népszabadság

Minderről annak okán beszélt a sajtónak a pécsi képviselő, hogy a szocialisták elindították vidéki kampányukat az október 2-ai népszavazásra, amin az ország polgárai az unió migráns-kvótájáról alkothatnak véleményt.

Az MSZP továbbra is a „maradj otthon!" szlogennel biztatja távolmaradásra szimpatizánsait. Molnár Gyula, a párt elnöke a szigetvári kampánynyitón – amit egyébként az élete javát emigrációban töltő Kossuth Lajos időskori szobra előtt tartott - azzal indokolta a szocialisták üzenetét, hogy még mindig nem lehet tudni, milyen következményekkel jár közjogi szempontból egy eredményes népszavazás, hisz a Fidesz nem árulta el, miféle törvényt hoz, ha a többség érvényesen a kvóta ellen szavaz.

Laufer László / Népszabadság

A pártelnök hangsúlyozta: a népszavazás nem szolgál mást, csak hogy elvonja a figyelmet a kormánypártok tevékenységéről, az egészségügy és az oktatás súlyos gondjairól, valamint az államilag támogatott korrupcióról. Ezért is szükséges az antikorrupciós törvény.

A rövid sajtótájékoztató után Molnár és a kampánynyitányra őt elkísérő szocialista politikusok sétára indultak Szigetváron, ahol ezekben a napokban emlékeznek meg a vár ostromának 450. évfordulójáról, valamint Zrínyi Miklós és katonáinak hősi haláláról. Így viszonylag pezsgő belváros fogadta a politikusokat, akik ennek ellenére nem szólítottak meg senkit népszavazás-ügyben, és nem osztottak szórólapokat. Elvegyültek a megemlékezők között, és élvezték a kisvárosi forgatagot.

Laufer László / Népszabadság

Egy debreceni nyugdíjasklub Szigetváron vendégeskedő tagjai rájuk köszöntek, elcsodálkoztak azon, hogy mit keres itt az MSZP vezérkara, de nem kérdeztek semmit, inkább visszafeledkeztek fagylaltjukba.

Molnárék visszaköszöntek, s nem kampányoltak, inkább tovább mentek, sört rendeltek. Aztán elsétáltak a várba, majd visszatértek a Kossuth-térre, és elbeszélgettek az arra járókkal: Szigetvárról, a nyárról, a népszavazásról, az otthonmaradásról. Vita nem volt, úgy tűnik, a kormányhoz húzók elkerülték a teret.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.