Kampányolhat Tarlós a fővárosi címerrel

Tarlós Istvánt nemcsak jogszabályi, hanem erkölcsi, etikai értelemben is megilleti a fővárosi címer használatának joga - reagálta Szeneczey Balázs kampányvezető a Főpolgármesteri Hivatalon keresztül pénteken a Magyar Liberális Párt (MLP) sajtótájékoztatójára.

Az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje pénteken Budapesten jelentette be, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul, ha a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem távolíttatja el plakátjait, amelyeken Budapest címere szerepel. Bodnár Zoltán álláspontja szerint ugyanis ez sérti a választási törvénynek a jelölőszervezetek esélyegyenlőségére vonatkozó szabályait, következésképpen a választás tisztaságát is.

A főpolgármester kampányvezetőjének reagálásában az áll, hogy a fővárosi rendeletek nem szűkítik, csupán szabályozzák a címer és az egyéb jelképek használatát, mindemellett az a jogértelmezés, mely szerint Budapest jelképeit jogi személyek, magánszemélyek és gazdasági társaságok használhatják, ha erre engedélyt kapnak, nem pontos megfogalmazás, csupán hellyel-közel követi a rendeletek szóhasználatát.

"Nem értem, hogy a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje jogász végzettsége és sok éves jogászi gyakorlata ellenére, miért zárja ki e körből - sajátos jogértelmezése alapján - önkényesen a politikai pártokat, ha ezt sem a pártok működéséről szóló, sem a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény nem teszi meg" írta, hozzátéve, a két jogszabály kimondja, hogy a párt jogi személy, s mint ilyen, kérheti a címer használatát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.