Kampányköltések: az ÁSZ-hoz fordul az Együtt-PM

Az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) fordul az Együtt-PM egyes pártok kampányköltései miatt - tájékoztatott a pártszövetség szombaton.

A pártszövetség "felháborítónak tartja a kamupártok kamubeszámolóit", szerintük a Fidesz "által írt választási törvény", különösen pedig a többes ajánlás bevezetése lehetővé tette "a kamupártoknak, hogy százmilliós nagyságrendben síbolják el az adófizetők pénzét" az áprilisi országgyűlési választási kampányban.

Az Együtt-PM idézte több párt beszámolóját, amely szerint az Új Magyarország Párt csaknem 63 millió forintot költött üzemanyag- és szállásköltségekre, több mint 42 milliót reklámfilmre. Az Új Dimenzió Párt 65 milliót benzinre és hotelszámlára, 41 milliót reklámfilmre, "a még nevét is mástól csenő Együtt 2014 Párt" benzinre csaknem 60 milliót, míg reklámfilmre, és egyéb reklámanyagokra 23 milliót fordított.

Az ellenzéki pártszövetség szerint felmerül a gyanú, hogy az említett költségek esetleg nem valósak, hiszen ezek a pártok "nem készítettek kampányfilmeket, vagy ha igen, akkor azokat alaposan eldugták". Plakátjaikat is alig néhány helyen lehetett látni, aktivistáikkal pedig senki sem találkozott a kampány során - írták.

A közlemény szerint az Együtt-PM korábban már az ÁSZ-hoz fordult ezen pártok kampányköltéseivel kapcsolatban. Akkor a számvevőszék azt válaszolta, hogy az Együtt-PM "valószínűsítse a jogsértést".

"Ezt most megtesszük, és ismételten a hatósághoz fordulunk a kamubeszámolók miatt" - közölték.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.