Kampánycsendet sértett a Szabad1 TV

Kampánycsendsértést követett el a szabadegyházai Szabad1 TV főszerkesztője azzal, hogy a televízió április 11-én, 14 órakor kezdődő adásában olyan műsort sugárzott, amelyben a választáson képviselőjelöltként indult Ecsődi László (MSZP) és Bajnai Gordon miniszterelnök is szerepelt.

Ezt állapította meg csütörtökön a Fejér megyei 4-es országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága. Az MTI-hez is eljuttatott határozat szerint a műsor ellen a Fidesz szabadegyházai elnöke nyújtott be kifogást. Az abban foglaltak szerint Szabadegyházán az önkormányzat által közpénzből működtetett Szabad1 TV, a szolgáltató Kulcs Tv által április 2-án készült kistérségi magazin műsort sugározta, s a műsorban több olyan riport volt, amelyben az MSZP-s képviselőjelölt, továbbá a miniszterelnök beszélt különböző események, például beruházások átadásai kapcsán.

A választási bizottság megtekintette a műsort, s mivel a kampánycsend megsértésének tilalma irányadó a korábban felvett programok ismétlésére is, megállapította a kampánycsendsértés tényét. A Szabad1 televízió főszerkesztőjét kötelezte a határozatnak a jogsértő határozattal azonos napszakban és azonos számú alkalommal való közzétételére.

A bizottság egyébként megállapította azt is, hogy Szabadegyháza polgármestere és a televízió főszerkesztője szóban megállapodtak abban, hogy a Szabad1 tévé nem sugározza a kampánycsend idején a saját műsorát, mivel az kampányfilmet tartalmaz, hanem helyette a havonta megjelenő kistérségi magazint sugározza.

Fejér megye 4-es számú választókerületében L. Simon László, a Fidesz-KDNP jelöltje szerzett már az első fordulóban mandátumot.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.