Kampány Pécsett szerződéskötéssel és ablakbezúzással

Szili Katalin házelnök, Pécs MSZP-s polgármesterjelöltjének választási programját a pécsi közgyűlés többsége - a 40 tagú testület húsz szocialista és két szabaddemokrata képviselője - támogatásáról biztosította. Az erről szóló szerződéskötést Szili szerdán sajtótájékoztatón jelentette be Pécsett.

A házelnök elmondta, hogy programját támogatja a kormány is, és ha megválasztják őt Pécs első emberévé, akkor kéthavonta tart egyeztetést Bajnai Gordon miniszterelnökkel városa legsürgetőbb feladatairól. E tárgyalások fő célja az lesz, hogy Pécs 2010-ben sikeres mutatkozzon be Európa Kulturális Fővárosaként.

Pécs május 10-én választ polgármestert, az időközi választás oka az, hogy januárban meghalt Tasnádi Péter, a város szocialista polgármestere. A voksoláson Szili ellenfele Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje. A választási harc az elmúlt napokban eldurvult, s - vélhetően - ennek újabb fejleménye, hogy szerdára virradóra ismeretlen tettesek betondarabokkal betörték az MSZP Pécs-kertvárosi irodájának két ablakát. Az irodában senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt.

A rendőrség rongálás gyanújával indított vizsgálatot az ügyben. Amúgy az épületet választási kampány idején már többször érte hasonló támadás, tudtuk meg Fuchs Gábortól, az MSZP pécsi irodavezetőjétől, s az általában 20-30 ezer forint kárt okozó elkövetőket eddig nem sikerült azonosítani.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.