Jüttner Csaba is hátat fordít az SZDSZ-nek

Lemondott tisztségéről és a pártból is kilépett Jüttner Csaba, a Szabad Demokraták Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke - jelentette be Kiss Gyula, a párt nyírségi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

A szabolcsi pártvezető, aki Vásárosnamény polgármestere, még az SZDSZ hétvégi küldöttgyűlése előtt megvált tisztségétől, hétfőn a kilépését is közölte - mondta a térségi alelnök.

Jüttner Csaba lemondott tisztségéről és a pártból is kilépett
SZDSZ sajtótájékoztató Jüttner Csaba az elnökválasztást vizsgáló bizottság elnöke belső jelentés az SZDSZ elnökválasztásáról

Hozzátette: Jüttner Csaba lemondását hivatalosan nem indokolta, s megjegyezte, hogy más kilépőről jelenleg nem tudnak Szabolcsban.

Lövei Csaba, az SZDSZ megyei irodavezetője arról tájékoztatott, hogy a távozott Jüttner Csaba helyett a két alelnök, Kiss Gyula, Demecser polgármestere és Lendvai István nyíregyházi vállalkozó irányítja a szabolcsi szervezetet. Az új megyei elnököt előreláthatólag szeptemberben választják meg.

Jüttner Csaba 2005-től volt az SZDSZ szabolcsi pártvezetője, két rendes és egy rendkívüli tisztújításon választották meg térségi elnöknek.
Az MTI munkatársa a párt köreiből úgy értesült, hogy Jüttner Csaba azért távozott tisztségéből és az SZDSZ tagjai közül is, mert - még az országos küldöttgyűlés előtt - egyik országos elnökjelöltet sem támogatta, egyiküket sem tartotta alkalmasnak az SZDSZ vezetésére.

Kilépését a pártból pedig társainak azzal magyarázta, hogy "ez a párt már nem az, amelybe egykor belépett".

Borsod is elnök nélkül maradt

Lemondott elnöki posztjáról, és kilépett az SZDSZ-ből Novák Éva, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke, aki szerint példáját más megyei elnökök is követték, követik - írta az Észak-Magyarország. A volt megyei elnök elmondta, szándékát korábban bejelentette, de Fodor Gábor az EP-választásokig marasztalta. Most azonban már az SZDSZ-ből is kilépett, megfogalmazása szerint a három elnökjelölt békét ígért, de olyan harcot indítottak, amire nem volt példa a pártban.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.