Júliustól nem jár a busz Esztergomban

Három éve nem fizet a közlekedésért az esztergomi önkormányzat, ezért a Vértes Volán Zrt. június végén megszünteti a helyi tömegközlekedést a kisvárosban.

Az esztergomi önkormányzat több mint 110 millió forinttal tartozik a társaságnak, mely úgy döntött: miután többször is eredménytelen kísérletet tett az adósság rendezésére, felmondja a tömegközlekedési szerződést. Ez azt jelenti, hogy a városban június végétől nem járnak a buszok.

Tétényi Éva polgármester tudósítónknak elmondta: már decemberben jelezte a testületnek, hogy veszélybe kerülhet a közvilágítás és a tömegközlekedés. Az előző önkormányzat ugyanis jelentős tartozásokat halmozott fel.

A közgyűlés azonban tárgyalni sem volt hajlandó a polgármester előterjesztését. A Vértes Volán pedig megunta a huzavonát. Ráadásul a cég vezetői úgy látják, hogy az időközben elindult adósságrendezési eljárás során a tartozást ugyan befogadták, ám annak kiegyenlítésére semmiféle garancia nincs.

A polgármester újra tárgyal a Vértes Volánnal, átmeneti megoldásként pedig a távolsági járatok menetrendjét szeretnék módosítani. A tervek szerint ezek a buszok a város több pontján is megállnának, s felvennék a helyi utasokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.