Juhász Ferenc visszautasítja a korrupciós vádakat

Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszterre tett terhelő vallomást egy vesztegetéssel gyanúsított tábornok az ügyészségen - közölte a HírTV pénteken. A szocialista politikus visszautasítja a vádakat.

"... a HM-es vesztegetési ügy egyik kulcsfigurája, O. János dandártábornok az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László államtitkár whiskys dobozba csomagolva vitte át a pénzt felettesének" - olvasható a kereskedelmi televízió honlapján.

A HírTV szerint a tábornok beismerő vallomásában arról is beszélt, hogy az államtitkár és a főtisztek a honvédségi beszerzések és megbízások után visszaosztott pénzeken fele-fele arányban osztoztak.

A rendszerben a gyanú szerint százmilliós nagyságrendben mozogtak kenőpénzek - az élelmezést végző cégektől, a kecskeméti repülőnap szervezőin át, az autószerelőig mindenkitől kértek vissza úgynevezett "parancsnoki jutalékot" - olvasható a honlapon.

Határozottan visszautasítja a korrupciós vádakat Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter - közölte az MSZP sajtóosztálya.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy több mint egy éve vizsgált ügyről van szó, amennyiben az ügyészség szükségesnek tartotta volna, már megkérdezte volna Juhász Ferencet, de ez mindeddig nem történt meg.

Juhász Ferenc jogi lépéseket helyezett kilátásba a személyét érintő híresztelések miatt - tette hozzá a szocialista párt sajtóosztályának munkatársa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.