Juhász megáll a csúcs előtt?

Szombaton először választ egyszemélyi vezetőt az Együtt, amely az elmúlt hónapokban előbb alapítóját, Bajnai Gordont, majd szövetségesét, a PM-et veszítette el, s jelenleg a parlamenti küszöb alá mérik a közvélemény-kutatók.
A mostanáig társelnöki rendszerben vezetett párt élére hárman fogadták el a jelölést: Szigetvári Viktor és Juhász Péter társelnökök, valamint Pápa Levente.

A pártot ügyvezetőként Szigetvári irányította, s a nagyjából ötszáz tagú szervezet erőviszonyait ismerők őt tartják az elnökválasztás esélyesének is, javára írva, hogy az Együtt a nehézségek ellenére megőrizte működőképességét, médiajelenlétét.

Forrásaink szerint elképzelhető, hogy Juhász – aki a lapunknak a múlt héten azt mondta, országos korrupcióellenes hálózat létrehozását tervezi – végül beéri az alelnöki poszttal. Mellette szól, hogy a belvárosi ingatlanügyek feltárásával országos ismertséget szerzett, mégis többeket meglepett, hogy annak ellenére elfogadta a jelölést, hogy korábban az MSZP kampányfőnökeként is dolgozó Szigetvárit támogatta az elnöki posztért folyó versenyben. A Milla egyik alapítójaként csatlakozott az Együtthöz, amelynek talán a legismertebb arca, pártszervezői ambíciói viszont bevallottan nincsenek. Pápa Levente az OTP elemzője volt, Bajnai hívására kezdett el politizálni a tavalyi kampányban. A közelmúltban azt javasolta: civilek szervezzenek előválasztást a baloldali pártoknak.

Az elnökön és a két alelnökön kívül hattagú elnökséget választ az Együtt. Bajnai a háttérbe vonulása óta a választmányt vezette, de most onnét is távozik, kiszáll a politikából, a pártnak így most már biztosan nélküle kell megpróbálnia építkezni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.