Juhász: Ez lehet a Fidesz Hunvald-ügye

Gyanúsan alacsony áron jutott belvárosi étterme üzlethelyiségéhez az ismert televíziós műsorvezető, Gianni Annoni - állítja az Együtt-PM. A párt szerint az ügylet, amelyben az értékbecslést a KDNP-s Rubovszky György cége végezte, kísértetiesen hasonlít a Hunvald-botrányhoz.

Közérdekű adatigényléssel fordul az V. kerületi önkormányzathoz az Együtt-PM, hogy nyilvánossá váljon a Belváros vagyonkezelési gyakorlata - jelentette be Juhász Péter. A párt társelnöke a kerületi vezetés károkozására a közismert televíziós, Gianni Annoni Arany János utcai éttermét hozta például. Az üzlethelyiséget a híresség 180 ezer forintos négyzetméteráron szerezte meg, míg a környéken a valós árak elérhetik az egymillió forintot is - írja a hvg.hu.

A birtokában levő dokumentumokra hivatkozva Juhász elmondta: az ingatlan értékbecslését a parlament mentelmi bizottságának elnöke, Rubovszky György cége végezte. Rubovszky lánya a belvárosi kereszténydemokraták vezetője, egyben Rogán Antal alpolgármestere.

Az Együtt politikusa emlékeztetett: az ügy meglehetősen rokon vonásokat mutat a VII. kerületi polgármester nevével ismertté vált Hunvald-ügyhöz, ahol szintén irreálisan alacsony áron, ismerőstől beszerzett értékbecslés alapján idegenítettek el nagy értékű ingatlanokat.

Cikkünk megjelenését követően, péntek délelőtt a belvárosi önkormányzat közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Álláspontjuk szerint Juhász Péter kijelentései számos valótlanságot tartalmaznak. Kifejtik: a kifogásolt ügyletben nem az éttermet, csak egy belső udvari  helyiséget adtak el, amely pusztán a konyha bővítését szolgálja. A helyiség csak az éttermen keresztül közelíthető meg, és mivel évek óta üresen állt, a fizetendő közös költség miatt folyamatosan veszteséget termelt az önkormányzatnak - írják. 

Az értékbecslő cégről azt közölték: a Város Fm Kft. közel 19 éve, 1995 vége óta áll szerződéses kapcsolatban az önkormányzattal, a korábbi szocialista városvezetés is őket foglalkoztatta. Ráadásul a Belváros a nagy értékű ingatlanok értékesítésénél nem őket, hanem minden alkalommal igazságügyi értékbecslőt kér fel.

Az önkormányzat rágalmazás miatt feljelentést tesz Juhász Péter ellen - áll a közleményben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.