Juhász: a Belváros fideszes kifizetőhely

Juhász Péter, az Együtt alelnöke és V. kerületi képviselője szerint a belvárosi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai fideszes kifizetőhelyek.

Az ellenzéki politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Belvárosban általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél.

A Belvárosban felügyelőbizottsági tagok egységesen havonta 220 ezer forintot, míg a testületek elnökei 357 ezer forintot kapnak, az adott társaság felelősségi körétől függetlenül – mondta Juhász, aki szerint ez az összeg indokolatlanul magas annak tudatában, hogy a főváros vagyonkezelőjénél a felügyelőbizottsági tagok 120 ezer forintot, az elnök pedig 150 ezer forintot vihet haza.

Példaként említette, hogy amíg a Vígszínház felügyelőbizottságának vezetője 100 ezer forintot kap, addig az V. kerület cigányzenével foglalkozó nonprofit egyesületénél ugyanezen posztért 357 ezer forint jár. Feltűnőnek nevezte, hogy a Szent István téri mélygarázst üzemeltető társaság évi 50 millió forintos veszteségének 20 százalékát a felügyelőbizottság juttatásai adják.

Az önkormányzat reakciója szerint a cégek fb-tagjai felelősségteljes munkát végeznek, az ezért kapott juttatás összege évek óta nem változott. „Juhász Péter azok zsebében turkál, akik valóban dolgoznak a kerületért, miközben ő megválasztása óta egyszer sem tett érdemi javaslatot, sőt lemondott bizottsági tagságáról” – írta az önkormányzat, amely szerint Juhásznak inkább egykori párttársánál, Karácsony Gergely zuglói polgármesternél kellene érdeklődnie, „milyen, nemrégiben az egekbe emelt béreket és juttatásokat kapnak a képviselők”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.