Jövőre nem kapnak állami támogatást a pártok?

Nemcsak a választások előtti hónapokra, hanem a teljes 2014-es évre is felfüggeszthetik a pártok állami támogatását – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormányközeli Magyar Nemzet értesülései szerint 2–2,5 milliárd forintos spórolást jelentene a jövő évi költségvetésben, ha nemcsak a választások előtti hónapokra, hanem a teljes 2014-es évre is felfüggeszthetik a pártok állami támogatását.

Mint a lap mai száma írja, a döntés összefüggésben van az új kampányfinanszírozási törvényjavaslattal, amelyet a kormánypártok várhatóan szombaton nyújtanak be az Országgyűlésnek. A kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslat parlamenti vitája várhatóan a jövő héten lesz, de a ciklus végéig hátralévő időben már nem lehetne mindenkinek megnyugtató módon kezelni a pártfinanszírozás körüli vitás kérdéseket.

A napilap azon felvetésére, hogy ha minden marad a régiben, akkor a parlamenti pártok mégis hozzájutnak-e a jövő január és május közötti állami támogatás összegéhez, egy fideszes forrás azt mondta: a pártfinanszírozás teljes körű átalakításának „elengedése” nem érinti a 2014-es költségvetési támogatások felfüggesztésének tervét, és a zárolás – az eddig kiszivárgott hírekkel szemben – nemcsak a választások előtti hónapokra, hanem a teljes 2014-es évre vonatkozna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.