Jövőre mézet is gyárt az Audi Győrben

Orbán Viktor jóban-rosszban kitart kedvenc autógyártója mellett.


Orbán Viktor miniszterelnök a tőle megszokott megkülönböztetett, már-már feltűnő tisztelettel fogadta csütörtökön a parlamentben bajor vendégeit – élükön az Audi Hungaria új vezetőjét, Peter Kösslert –, akik a gazdaságban és a politikában is lassan a legfontosabb és tekintélyes partnerei maradnak Magyarországnak. A Volkswagen-csoport szoftvercsalásában is érintett Audi új vezérigazgatójának azt ígérte: Magyarország jóban, rosszban kitart és kiáll az Audi mellett. Elsősorban a 11 ezer dolgozóval érvelt, s azt kérte, hogy az Audi is képviselje Magyarország érdekeit Németországban.

Szijjártó Péter külügyminiszter októberben jelentette be, hogy a magyar kormány 6 milliárd forinttal járul hozzá az Audi további magyarországi fejlesztéséhez. Ennek részleteit nem árulták el, de 380 új munkahelyet ígértek.

Orbán Viktor és Peter Kössler
Orbán Viktor és Peter Kössler
Koszticsák Szilárd / MTI

A 2015-ös évet rekordesztendőnek nevezte az új ügyvezető. A motor- és járműgyártásban igen sikeres évük lesz, állították. 4200 ember dolgozik közvetlenül az autógyártásban, itt volt a leggyorsabb a fejlődés.

Az Audi győri fejlesztőközpont érdemeit is méltatta. A motorok akusztikai és súrlódási tulajdonságát is itt fejlesztik.
Naponta 40 millió euró értékű áru fordul meg a gyárban, 135 új kamionhelyet alakítottak ki.

Az Audi jelentős fejlesztéseket tervez, ezért is van egy támogatói, együttműködési megállapodásuk a magyar kormánnyal. Ennek eredményeként ígérték az újabb 380 munkahelyet Győrnek. Tudomásunk szerint ennek volt az előfeltétele a kormánytól kapott 6 milliárd forint.

Az Audi késztette a várost és az országot a sokat vitatott, s az oktatási szakértők szerint más területeken nem túl szerencsés duális képzés bevezetésére.

Peter Kössler újdonságot is bejelentett: ezután nemcsak motort, autót, hanem mézet is gyárt a győri Audi. Állítólag a méhek viselkedéséből következtetni tudnak a levegő szennyezettségére, azért is tartják őket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.