Jövőre csökkentik a bankadót

A kormány rájött, hogy valami nem stimmel a közbeszerzési rendszerrel, ezért átalakítják az egészet. Szintén a mai kormányülésen döntöttek a háziorvosok adókedvezményéről és a bankadó mérsékléséről, továbbá véglegesítették a jövő évi költségvetés tervezetét.

A közbeszerzések nyilvánosságát növelő törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek Lázár János május közepén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az új törvény érdemi változást hoz a közbeszerzéseknél. Szavai szerint nem a legolcsóbb ajánlatok kapják a legmagasabb pontszámot, hanem előtérbe helyezik a munkahelyteremtést, a gazdaságfejlesztés szempontjait.

Lázár azt is bejelentette a kormányülés után, hogy mentesíthetik az önkormányzatok a háziorvosokat az iparűzési adó megfizetése alól 2016-tól. Viszont jövőre is fenntartják a dohányipari cégek egészségügyi hozzájárulását, 2016-ban viszont megkezdik a bankadó csökkentését.

A kormányszóvivői tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy jövő héten benyújtják a 2016-os költségvetési törvényjavaslatot, amelyet június végéig fogadhat el a parlament.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.