Jövő héttől fizetős lesz a száguldás az M0-áson

Retteghetnek az autósok: jövő héten beélesítik az M0-áson a fix traffipaxokat, amelyek nemcsak szemből, hátulról is mérni fognak. Jelenleg a mérők tesztelése folyik, az első alig fél nap alatt 12 ezer gyorshajtóról készült fénykép.

Mintegy 12 ezer felvételt készítettek gyorshajtókról 15 óra leforgása alatt azok a sebességmérők, amelyeket a rendőrség a napokban tesztel az M0-ás  autóúton - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője. Fótos József az MTI-nek azt mondta: öt sebességmérő dobozt szereltek fel az M0-áson, amelyekben két sebességmérő van, három mindig "vak", a dobozokban cserélgetik a mérőberendezéseket. Újdonság, hogy nemcsak szemből mérnek, hanem hátulról is, mert sok motoros, mivel elöl nem volt rendszámtáblája, kibújt a felelősség alól.

A sebességmérőket a napokban tesztelik, és várhatón a jövő héten fogják "élesíteni". Már a teszt is igen meglepő eredményt mutatott, ugyanis 15 óra alatt 12 ezer fénykép készült gyorshajtókról. Korábban az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán is hasonló volt a tendencia: a sebességmérők a tesztidőszakban naponta több ezer felvételt készítettek, ma ez a szám 30-40-re csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.