Jövő héten tárgyalja a kormány a népesedéspolitikai programot

A jövő heti kormányülés témája lesz a három plusz egy területből álló népesedéspolitikai program - mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán Budapesten újságíróknak.

Az államtitkár kifejtette: a program első eleme az adókedvezmény kibővítése mindazokra a családokra, akik a jelenlegi kedvezményt nem tudják teljesen visszaigényelni gyermekük, gyermekeik után.

Ugyancsak szerepel benne azon egyetemisták, főiskolások támogatása, akik családot szeretnének alapítani és gyermeket szeretnének vállalni.

A javaslat harmadik eleme a rugalmas gyed bevezetése, szabályainak és támogatási rendszerének kialakítása - mondta Soltész Miklós, aki plusz területnek nevezte az úgynevezett szocpolt, vagyis az otthonteremtési támogatás kidolgozását, adott esetben a bővítését.

Az államtitkár hangsúlyozta: minderről még kormánydöntés nem született, az új elemek az eddigi kormányzati családpolitikai döntéseket egészítik majd ki.

Azt szolgálják, hogy megcélozzanak mindenkit, aki szeretne családot alapítani, gyermeket vállalni, annak ellenére, hogy egyre kevesebb a szülőkorú édesanya - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.