Jövő hétig kapott haladékot a kormány a taxisoktól

Jövő hét péntekig adnak határidőt a helyzet rendezésére a kormánynak a taxisok. A demonstrálók szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: a blokád nem ér véget ma este.

Függetlenül attól, mi hangzik el a mai kormányülést követően, a taxisok jövő hét péntekig adnak haladékot a kormánynak, hogy megoldja az Uber színre lépése miatt kialakult problémákat. A demonstráció addig folytatódik, azaz biztosan nem vonulnak el a sárga autók a belvárosi kereszteződésekből szerda este.

Gelencsér Zsolt, az egyik szervező a Népszabadság munkatársának azt mondta, a demonstráció folytatására már megkérték az engedélyt, egyelőre viszont nem tudni, milyen eredménnyel.

A tüntető taxisok, bár mint hangsúlyozták, politikamentes akcióba kezdtek, közvetítőnek felkérték Juhász Pétert, az Együtt belvárosi önkormányzati képviselőjét. Azt várják, hogy a politikus egyeztetéseket kezdeményez a főváros és a kormány felé. Juhász lapunknak azt mondta: a taxisok azt remélik, hogy a fix tarifát módosítják majd, mivel annak kialakítása óta új szereplők jelentek meg a piacon, új helyzet állt elő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.