Joulopukki a budapesti Mikulásgyárban

Az „igazi” finn Mikulás, Joulupukki is ellátogat idén a mától épülő budapesti Mikulásgyárba, amelynek vidéki helyszíneire még 200 önkéntest keresnek, hogy élelmiszercsomagokat gyűjtsenek a rászorulóknak.

Ma elkezdték építeni a budapesti Mikulásgyár „csomagolóüzemét” a Felvonulási téren. A kétezer négyzetméteren zajló jótékonysági helyszínen mintegy háromszáz önkéntes dobozolja majd azokat az ajándékokat, amelyek a leginkább rászorulókhoz jutnak el – tudatták lapunkkal a szervezők. Ugyanakkor további kétszáz önkéntes jelentkezését várják, leginkább a vidéki városokba. Nekik Székesfehérváron, Debrecenben, Győrben, Nagykanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon, Zalaegerszegen a helyi plázában kell majd szolgálatot tejesíteniük azoknak, ha szeretnének részt venni a Mikulásgyár munkájában. A gyűjtőpontok környékén élők jelentkezését az onkentes@mikulasgyar.hu email címre várják.

A szervezők hangsúlyozzák, a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így kérik, az adakozók lehetőségükhöz képest minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot vigyenek magukkal. Zsonai Endre, a Mikulásgyár főszervezője elmondta, a Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyanokat vigyenek magukkal, melyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna. A Felvonulási térre vagy az ország 13 bevásárlóközpontjába vitt ajándékokat, felajánlásokat nem szükséges előre becsomagolni.

Bóta Renáta, a rendezvény igazgatója bejelentette, a fővárosi rendezvényre december 10-én, délelőtt ellátogat az „valódi” finn Mikulás, Joulupukki is, aki ugyancsak segédkezik majd ajándékokat gyűjteni. A finn Mikulás nem véletlenül választotta egyik állomásául Budapestet. A magyar rendezvénynek már nemzetközi szinten is jó híre van: tavaly Lisszabonban Európa második legjobb karitatív rendezvényévé választották a magyar jótékonysági akciót, amelynek keretében 133 ezer rászorulónak tudtak segíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.