Joseph Daul: Magas jegybanki alapkamattal nem lehet gazdaságot újraindítani

A Gyurcsány-kormányt hibáztatja a magas magyar jegybanki alapkamatért az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője. Joseph Daul a Fidesz meghívására járt Budapesten.

A magyar kormány az európai szocialista kormányok gyakorlatával is szembe  megy akkor, amikor magasan tartja a jegybanki alapkamatot, mert  ezzel nem lehet beruházásokat realizálni, a gazdaságot beindítani -  mondta Joseph Daul, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője vasárnap  Budapesten.

A Fidesz vendégeként Magyarországon tartózkodó francia politikus azt mondta: a kis- és középvállalkozásokat kamat- és  adócsökkentéssel kell segíteni, mert ezek azok a vállalkozások,  amelyek biztos munkahelyeket teremtenek. A "túlélésükhöz" pénzre van  szükségük - tette hozzá.

Úgy vélte, a kis- és középvállalkozások védelmét a kamaráknak is  fel kell vállalniuk, hogy ezek a cégek újabb munkahelyeket tudjanak  teremteni, újabb beruházásokat tudjanak elindítani.
Magyarország gazdaságáról szólva Joseph Daul azt mondta, hogy  "lehetetlen" a jelenlegi magyarországi körülmények között a  gazdaságot újra beindítani, új beruházásokat realizálni.

Kiemelte, hogy a gazdasági válság megoldását az Európai Unióban egységesen kell megtalálni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.