Jónak lenni jó - legalábbis a közmédiában

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jótékonysági kampánya idén a Katolikus Karitászt támogatja, adományként eddig érkezett fenyőfa, boxkesztyű és porcelán. Sőt jótékonykodott a közmédia fodrászcsapata is.

Egyre több felajánlás érkezik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányára, amely ebben az évben a Katolikus Karitász munkáját támogatja. A budapesti Magyar Szentek Templomának plébániáján szombaton már elkezdődött a felajánlások egy részének csomagolása.

A helyszínen Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök kiemelte a Katolikus Karitász munkájának fontosságát, és azt, hogy a szervezet egyre több rászorulón tud segíteni. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója pedig arról beszélt, hogy az összegyűlt adományokat még karácsony előtt, december 22-én szétosztják a rászorulók között.

Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektfelelőse az eseményen beszámolt arról, hogy egyre több felajánlás érkezik a Karitász javára az ország minden területéről, magánemberektől és cégektől egyaránt. "Egy vállalkozó Zalából telefonált a napokban, hogy 50 darab fenyőfát felajánl a rászorulóknak, vagy érkezett már adomány a Herendi Porcelánmanufaktúrától, de még a közmédia fodrászcsapatától is" - sorolta a példákat a projektfelelős. Siklósi Beatrix kiemelte, hogy sok más nagy értékű darab között a Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges tálat, Erdei Zsolt ökölvívó pedig boxkesztyűjét ajánlotta fel arra az aukcióra, amelynek bevételét szintén a Katolikus Karitász munkájának támogatására fordítják.

Az adománygyűjtés mellett a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szervezet sokrétű munkájára. A kezdeményezés részeként az MTVA november 10-től december 15-ig bekapcsolódik a szervezet munkájába, valamint csatornáin népszerűsíti a programot. Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke az adományok csomagolásakor elmondta, a közmédia közterületi kampány formájában is népszerűsíti a Jónak lenni jó! elnevezésű kezdeményezést, valamint a rászoruló gyerekeket számos programmal várja az elkövetkező hetekben.

A közmédia december 15-én egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel. A teljes műsor alatt folyamatosan fogadják az adományokat. A közmédia tavaly rendezte meg először a Jónak lenni jó! kampányt, akkor karácsony előtt csaknem 100 millió forintot sikerült összegyűjteni a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.