Jön a segélyezési plafon?

A kormány megfontolja, hogy felső határt vezessenek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatások esetében. Úgy tudni, egy ilyen javaslat már felvetődött a múlt heti kormányülésen.

A kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felső határt vezessenek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatások esetében. Úgy tudni, egy ilyen javaslat is felvetődött azon a múlt heti kormányülésen, amelyen a Nemzetközi Valutaalapnak írt válaszlevélről kaptak tájékoztatást a kabinet tagjai – írta a Magyar Nemzet.

A szociális támogatások célzottabbá tétele kapcsán a kabinet álláspontja az, hogy először szeretne áttekintést kapni a területről, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, egy „gombnyomásra” látja azt, hogy az adott személy akár az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektől milyen támogatást kap – idézte a lap Giró-Szász Andrást. A kormányszóvivő ugyanakkor több nyilatkozatában is megerősítette, hogy a gyermekeknek, családoknak járó támogatások nem csökkenthetők.

A Magyar Nemzet információi szerint azonkívül, hogy átláthatóvá tennék a szociális támogatások rendszerét, a kormány azt is vizsgálja, milyen vállalásokat tudna ezzel kapcsolatban elfogadni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalásokon. Kormányzati forrásból a lap megtudta, hogy ezzel kapcsolatban felvetődött egy olyan javaslat, amely szerint meghatározott összegben maximálnák az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.