Jön a Milla-elnök - itt lehet elérni a jelölteket

Ötven független jelöltre lehet szavazni, egy hétig működik a szavazógép, az Alternatív Köztársasági Elnököt március 15-én iktatják be a Szabad sajtó útján Budapesten. Elkezdődött a Milla első magyar online választása.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) facebook közösség - közkedvelt nevén a Milla - február 6-án meghirdette az Alternatív Köztársasági Elnökválasztás (AKE) projektjének keretében az első magyar online választást. A szavazás egy héten át tart, a szavazógép a facebook-on ITT érhető el:

A szavazást nagy érdeklődés és aktivitás kíséri: az indítást követő órákban máris több százan adták le voksukat kedvenc jelöltjeikre. Ötven független jelöltre lehet szavazni, akik az AKE jelentkezési időszaka alatt egyperces vágatlan portrévideóval pályáztak az alternatív köztársasági elnöki posztra.

Az 50 jelölt 50 videópályázata itt tekinthető meg.

A Milla 2011. október 23-án jelentette be az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. Olyan elnököt szeretnénk választani, akire a civilek szavaznak, aki közhatalom nélkül is demokratikus ellenpontja lehet a mértékét vesztett politikai elitnek - állt a nyilatkozatban. Miért? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Találjuk meg őket!

Az Alternatív Köztársasági Elnökválasztás eredményhirdetése és a beiktatás 2012. március 15-én lesz Budapesten, a Szabad sajtó úton.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.