Jön a hidegfront, délután már jégeső is lehet

A délutáni, esti órákban főként a Dunántúl nyugati részén lehet számítani zivatarok kialakulására, viharos, 60-80 kilométer/órás széllökés és jégeső kíséretében. Egy-egy intenzívebb zivatarhoz felhőszakadás (20-30 mm csapadék) is társulhat.

Nyugaton, északnyugaton lehet számítani a felhősebb időre, másutt a fátyol, illetve a délutáni gomolyfelhőzet mellett még száraz idő ígérkezik. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon már helyenként zápor, zivatar várható.

Megélénkül, a Dunántúlon időnként kissé megerősödik a déli szél, zivatarban átmeneti viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul, késő estére 16, 21 fok közé hűl a levegő.


A vasárnaptól szerdáig terjedő előrejelzés szerint többnyire borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, keleten zivatar. Később csökken a felhőzet, és az időszak végére már több órára kisüt a nap, csak helyenként alakul ki záporeső. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 10, 15, majd 7, 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 16, 27 fok között várható, majd a jövő héten a 13, 17 fokról fokozatosan 20, 25 fokig emelkedik.

Eleinte hidegfront okozhat fejfájást, szédülést. Szombat délutántól melegfronti hatás miatt lehet vérnyomás-ingadozás és csökkenhet a koncentrálóképesség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.