Jól megdrágul Szeged

A távhőszolgáltatás díja 9,85 százalékkal, a hulladékszállításé 6,5 százalékkal, a tömegközlekedésé átlagosan 9,5 százalékkal emelkedik jövőre Szegeden.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdasági alpolgármester közölte: a távhőszolgáltatás díjának emelése elkerülhetetlen, mivel ebben az évben négy alkalommal, összesen 30 százalékkal nőtt a gáz ára. Bár a közgyűlés elé terjesztendő emelés mértéke 9,85 százalékos, az idén megnövelt szociális támogatások és juttatások miatt a fogyasztóknak  legfeljebb háromszázalékos többletköltséggel kell számolniuk -  mutatott rá.

A tömegközlekedési tarifák változásáról Nagy Sándor (SZDSZ) városfejlesztési alpolgármester elmondta: átlagosan 9,5 százalékkal emelkedik az utazás ára, a díjemelést a korábbi tervekkel ellentétben egyszerre hajtanák végre, az év elején. Hangsúlyozta, a tömegközlekedés fenntartásának alig több mint a felét fizetik ki az utazók, a többit közpénzből finanszírozza a város. Az emelés okai között az infláció mellett az utasok számának csökkenését említette az alpolgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.