Jól fizető szerződések 'csókosoknak, haveroknak'

A pécsi MSZP szerint Páva Zsolt fideszes polgármester 2009-es megválasztása óta összesen több mint százmillió forintot fizettek ki jogi tanácsadói szerződésekre a pécsi önkormányzati cégek. A helyi szocialisták úgy látják, hogy "egy rendszer épült ki, ahol csókosok és haverok rendelkeznek különböző szerződésekkel."

Tóth Bertalan, a közgyűlés szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón elmondta, az év első felében fordult a szocialista frakció a városi tulajdonban álló gazdasági társaságokhoz azért, hogy hozzájuthassanak a tanácsadói szerződésekhez.

Tóth Bertalan az eredményekről azt mondta, hogy szerintük a társaságoknál "egy rendszer épült ki, ahol csókosok és haverok rendelkeznek különböző szerződésekkel". Kiemelte: egy-egy cég vagy személy több gazdasági társaságnál is rendelkezik megbízási szerződéssel. Hozzátette: a megállapodások feldolgozása jelenleg is zajlik az MSZP pécsi szervezeténél; első körben az ügyvédi megbízásokat összegezték.

A frakcióvezető öt ügyvédet is említett, akik Páva Zsolt 2009-es megválasztása óta máig összesen 106,9 millió forintot számláztak ki az önkormányzati cégeknek. A frakcióvezető nem vitatta, hogy teljesítés, munka van a számok mögött. Mint mondta, inkább azt sérelmezik, hogy egy-egy ügyvéd több gazdasági társaságnál is teljesít megbízásokat.

Az ügy folytatását illetően az MTI kérdésére a frakcióvezető azt mondta: elsősorban a közvéleményt kívánták tájékoztatni az eddigi vizsgálódásokkal kapcsolatban, ám a későbbiekben, a szerződések teljes feldolgozását követően, eljuttatják a megállapodásokat az MSZP demokrácia központjába; ha ott visszásságokat találnak bennük a szakértők, jogi lépéseket is tesznek.

Az MTI az említett ügyvédek közül kettőt ért el. Komlódi András azt mondta, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. komplex jogi képviseletét látja el jelenleg is. Munkája során okiratokat készít, közbeszerzési eljárásokban segít, jogi tanácsadást lát el, munkajogi feladatokat végez.

Kamondi Mónika a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt.-nél közvetlenül a vezérigazgató mellett dolgozva látja el a társaság jogi képviseletét megbízási szerződéssel. Hozzátette: napi szinten vesz részt a cég életében, s a szerződésektől a jegyzőkönyvek vezetésén túl a peres eljárásokon való képviseletig szinte minden jogi munka hozzá tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.