„A fideszes vezetők sunnyogva kerülik a nyilvánosságot”

A soproni önkormányzati cégek vezetőinek a fizetését szép csendben 20-30 százalékkal megemelték – közölte Kránitz László, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke. Megjegyezte: a cégvezetők között van a helyi Fidesz alapítója és a KDNP vezető tisztviselője is.

Kérésünkre a városháza elküldte az önkormányzati cégek vezetőinek fizetéséről szóló elfogadott közgyűlési előterjesztést azzal a megjegyzéssel: a közgyűlés döntése alapján minden nyilvánosan, s nem „szépen csendben” történt. A Pro Kultúra Sopron Nonprofi t Kft. ügyvezetőjének alapbére bruttó 570 ezer forint. Ezen felül prémiumként megállapítható neki az éves munkabér legfeljebb 60 százaléka.

Az STKH hulladékgazdálkodási nonprofit Kft. ügyvezetője havonta 520 ezer bruttó bérezésben részesül, ő is kaphat 60 százalékos prémiumot. A Foreno foglalkoztatási és rehabilitációs nonprofit társaság első emberének járandósága havonta bruttó 470 ezer forint. Prémiumfeltételei a többiekével azonosak. A városfejlesztési Kft. vezetőjének a megbízatása az év végéig szól, bruttó bére havi 330 ezer forint.

Kránitz minapi sajtótájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy Sopronban is megjelentek a „korrupció árnyékában működő Fidesz” szétesésének a jelei. Utalt arra, hogy Strasbourgban egy soproni trafikos nyert a „trafikos maffia ellen”, őt közpénzből kell majd kártalanítani. Kránitz megemlítette azt is, hogy a Győrtől Sopronig vezető út ügyében a „fideszes vezetők sunnyogva kerülik a nyilvánosságot.” Lázár János miniszternek az önkormányzati választások előtti ígérete ellenére a Magyar Közlönyben csak kétszer egysávos út szerepelt a tervek között. A parlamentben elhangzottak szerint azonban mégiscsak kétszer kétsávosra építik meg.

Kránitz sajtótájékoztatója után a soproni Fidesz kiadott egy személyeskedő közleményt Kránitz anyagi helyzetéről, illetve a szemére vetik, hogy parlamenti szavazataival „feltétlenül támogatta az országot csődközelbe juttató Gyurcsány-csoportot”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.