Jól kapaszkodott a székébe Dörner és Kálomista

Az eddigi vezetőknek szavazott bizalmat szerdán a Fővárosi Közgyűlés három budapesti színház esetében: a Tháliát továbbra is Kálomista Gábor, a Madáchot Szirtes Tamás, az Újszínházat pedig Dörner György irányíthatja. A színházi vezetőkről zárt ülésen döntöttek a fővárosi képviselők.

A Madách Színház igazgatói posztjára Szirtes Tamás egyedül pályázott. A Thália Színház vezetői tisztségére kettő, az Újszínházéra pedig tizenkettő pályázat érkezett. Az Újszínház esetében az illetékes bizottság négy pályázót - Bodó Viktort, Dörner Györgyöt, Hargitai Ivánt és Radó Denise-t - terjesztett a közgyűlés elé, amely végül az eddigi vezetőnek szavazott bizalmat.

Mindhárom megbízatás öt évre szól: a Thália Színház igazgatója 2017. március 1-től, a Madách és az Újszínház vezetője pedig 2017. február 1-től töltheti be a posztot.

A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.

A Madách, a Thália és az Újszínház vezetésére június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés. A Főpolgármesteri Hivatal korábbi közlése szerint mindhárom színház esetében augusztus 15-én tartották a szakmai bizottsági meghallgatásokat.

Az előadóművészeti törvény alapján a szakmai bizottságok üléséről, a szavazás eredményéről, a pályázatok értékeléséről jegyzőkönyv készült, amelyet a helyben szokásos módon közzétesznek a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán a Közgyűlés döntését követően.

A három régi-új vezető közül a Thália Színház menedzser-igazgatója, Kálomista Gábor az MTI-nek korábban elmondta: az eddigi vezetés tagjai közül Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatja a munkát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.