Jogsértő tendert írt ki az MTVA

Nem lett volna szükség gyorsított eljárásra, a kiírás egyes feltételei pedig aránytalanok és jogsértőek voltak, a Közbeszerzési Döntőbizottság ezért megsemmisítette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) június 3-án kiírt taxitenderét, olvasható a Hírszerzőn.

A portál idéz a Világgazdaság szerdai cikkéből, ami szerint az MTVA 252 millió forintos taxitendere már a legelején kiverte a biztosítékot több taxitársaságnál. Az ajánlati felhívást gyorsított eljárásban írták ki június 3-án úgy, hogy június 10-én, pénteken jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, és csak június 14-én, keddig lehetett rá jelentkezni. A két utóbbi dátum között ráadásul nem volt munkanap a pünkösdi hosszú hétvége miatt.

A Hírszerző idéz a Napi Gazdaságtól is, amely azt írta: a döntőbizottság szerint jogsértően határozta meg az MTVA azt is, hogy a részvételre jelentkezők rendelkezzenek legalább 200 darab, "A" kategóriás gépkocsival. A Közbeszerzési Döntőbizottság bírságot nem szabott ki az MTVA-ra, mivel az közben felfüggesztette a közbeszerzését, így a jogsértésnek nincs befolyása a beszerzés eredményére.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője a Világgazdaságnak azt mondta: még nem kapták meg hivatalosan a határozatot, így nem kívánják kommentálni azt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.