Jogsértő koldulás

Figyelmeztető razziát tartottak Szombathelyen. A rendőrök arra kívánták felhívni a koldusok figyelmét, hogy a kéregetés jogsértő.

A szombathelyi rendőrkapitányság munkatársai - egy akció keretében - a város parkolóiban több hajléktalant értek tetten, miközben a parkoló gépkocsivezetőktől pénzt kértek.

Szombathely, 2010. április 27.
A szombathelyi rendőrkapitányság munkatársai - egy akció keretében - a város parkolóiban több hajléktalant értek tetten, miközben a parkoló gépkocsivezetőktől pénzt kértek. A rendőrség eljárást indít ellenük, a bűnmege
Szombathely, 2010. április 27. A szombathelyi rendőrkapitányság munkatársai - egy akció keretében - a város parkolóiban több hajléktalant értek tetten, miközben a parkoló gépkocsivezetőktől pénzt kértek. A rendőrség eljárást indít ellenük, a bűnmegelőzési csoport munkatársai szórólapon tájékoztatták őket, hogy óvakodjanak a másokat zaklató koldulás jogsértő magatartásától, amely akár 30 000 Ft pénzbírsággal is sújtható, valamint figyelmükbe ajánlják a szombathelyi szociális ellátási formákat. MTI Fotó: Kászoni László

A rendőrség eljárást indít ellenük, a bűnmegelőzési csoport munkatársai szórólapon tájékoztatták őket, hogy óvakodjanak a másokat zaklató koldulás jogsértő magatartásától, amely akár 30 000 Ft pénzbírsággal is sújtható, valamint figyelmükbe ajánlják a szombathelyi szociális ellátási formákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.