Pert nyertek Veres János fiai

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét a nyírbátori üzleti vita néven ismertté vált ügyben, így Veres János volt pénzügyminiszter fiai jogerősen pert nyertek a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft., valamint a Hír Televízió Zrt. ellen

A lap- és könyvkiadó, valamint a televízió a jogerős ítélet szerint megsértette Veres Gábor és Veres Tamás jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait, valamint visszaéltek a képmás- és hangfelvétel védelméhez fűződő jogokkal is. Így az ítélőtábla az első fokon hozott döntést jóváhagyva kötelezte a kiadót és a televíziót, hogy 15 napon belül külön-külön fizessen a volt a pénzügyminiszter fiai részére 500-500 ezer forint kártérítést, és a két intézménynek a perköltséget is meg kell térítenie.

A másodfokon eljáró bíróság is megállapította ítéletében: a kiadó lapja, a Magyar Nemzet 2007. augusztus 17-ei számában A Veres fiúk esete a nyírbátori büféssel című cikkében valótlanul állította, hogy Veres János gyermekei a nyírbátori AzFeszt Fesztivál szervezésénél zsarolást követtek volna el, illetve valótlanul állította azt is, hogy Veres Tamás végignézte volna egy helyi büfés bántalmazását. A bíróság szerint a lap internetes honlapja, az mno.hu 2007. augusztus 21-ei Veres-klán című írásában ugyancsak valótlanul állította, hogy Veres Gábor és Veres Tamás "legprimitívebb maffiózóként" megfenyegettek volna egy büfést.

A Hír Televízió 2007. augusztus 17-én sugárzott Célpont című műsorában hozzájárulás nélkül, rejtett kamerás felvételt készített Veres Gáborról, míg Veres Tamásról képmást és hangfelvételt tett közzé jogtalanul. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.