Jogerős: a Fidesz megsértette az MSZP jó hírnevét

A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint megsértette az MSZP jó hírnevét a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, amikor azt állította, hogy a szocialista városvezetők 2002 és 2009 között több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat - jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP országos elnökségének tagja Pécsen kedden sajtótájékoztatón. Hoppál Péter a pontatlan fogalmazásért sajnálkozását kifejezve arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi szocialista városvezetés 23 évre adósságba verte Pécset.

Tóth Bertalan elmondta, a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék ítéletét, amely szerint Hoppál Péter megsértette az MSZP jó hírnevét, amikor azt állította, hogy a szocialista városvezetők 2002 és 2009 között több mint hárommilliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat.

Emlékeztetett arra: Hoppál Péter 2011-ben a pécsi városházán zajló jutalmazások nyilvánosságra hozatala kapcsán nyilatkozott több ízben valótlanul. Tóth Bertalan azt mondta, a valós tény, hogy a pécsi városházán 2002 és 2009 között tisztségviselők és köztisztviselők számára fizettek ki jutalmakat, s a hárommilliárd forintban benne vannak a jutalmakat terhelő járulékok is. Hozzátette: a fenti időszakban a szocialista polgármesterek és városvezetők javára 22 millió forint jutalmazásról döntöttek. A bíróság kötelezte Hoppál Pétert a jogsértés abbahagyására és arra, hogy 15 naptári napon belül ismertesse az ítélet rá vonatkozó rendelkezéseit, valamint fejezze ki sajnálkozását a jogsértések miatt – mondta Tóth Bertalan.

Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetője az MTI-nek közleményben reagálva azt írta, sajnálja, hogy pontatlanul fogalmazott akkor, amikor azt mondta, hogy a szocialisták hárommilliárdos jutalmat osztottak szét maguk között. "Ennél csak azt a tényt sajnálom jobban, hogy Pécs MSZP-s városvezetőinek lehetőségük volt hárommilliárd forint jutalmat szétosztogatni, amelyből jutott bőven nekik is, miközben 23 évre adósságba verték Pécset és minden egyes pécsi polgárt. Ezen a szomorú tényen, az örökölt 30 milliárdos adósságon és az e közbeni milliárdos osztogatáson pedig semmiféle jogi csűrés-csavarás nem segíthet" - írta.

Pécsen közgyűlési döntéssel 2011 októberében alakult önkormányzati vizsgálóbizottság a városházi jutalmak jogszerűségének vizsgálatára, miután a városvezetés nyilvánosságra hozott egy listát, amely szerint 2002 és 2009 között az önkormányzatnál több mint bruttó hárommilliárd forintot költöttek erre a célra.

Az esetek kivizsgálásával foglalkozó bizottság elnöki tisztét betöltő Hoppál Péter korábban azt nyilatkozta: munkájuk során megállapították, hogy 2001 óta több esetben is jogszerűtlen kifizetések történtek a pécsi városházán. Közlése szerint a szocialista polgármesterek vezetése alatt több esetben a jogszabályban rögzített mértéket meghaladó pénzösszegeket utaltak a jutalmazottaknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.