Jogellenes volt az egri sztrájk

Jogellenesnek minősítette a salgótarjáni bíróság az egri kórházvédők október hatodikai sztrájkját. Az indoklás szerint az érdekvédők olyan követeléseket fogalmaztak meg, amilyeneket a sztrájktörvény nem ismer, azaz a teljesítésére sem lehet tiltakozó akciót hirdetni.

Emlékezetes, a kórházvédők azt követelték, hogy a tulajdonos önkormányzat bontson szerződést az intézmény működtetését elnyerő HospInvest Zrt.vel.

Jogászok vizsgálják azt, hogy milyen tulajdonosi döntésekre van szükség a jogellenes sztrájk miatt – mondta lapunknak Sós Tamás, a megyei közgyűlés szocialista elnöke arra kérdésünkre, milyen következményei lehetnek a jogellenes sztrájknak. (A kórház tulajdonosa a megye.) Sós Tamás hozzátette: az viszont az ítélet alapján is bizonyosságot nyert, hogy a kórházvédők semmilyen eszköztől nem riadnak, amellyel félelmet kelthetnek. A bíróság döntése is jelzi: a szakszervezetek olyan sztrájkot szerveztek, amely jogellenesen akadályozta a betegek ellátását.

A tiltakozó akciók azonban folytatódnak, szerdán a HospInvest Zrt. fővárosi irodaháza elé szervez tiltakozó demonstráció az Egri Kórházvédők és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. A demonstrálók a Hősök teréről autókonvojjal indulnak az újpesti székház elé. Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta: petíciót adnak át, és kérdéseikre szeretnének választ kapni a társaság vezetőitől. Egyebek arra kíváncsiak:  be kelle tartani a törvényeket Magyarországon?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.