Jogászt keresnek a Sirályt elfoglaló fiatalok

Mintegy nyolcvan fiatal megakadályozta pénteken, hogy a Főváros újra birtokba vegye a tulajdonában lévő belvárosi szórakozóhelyet, a Sirályt.

A fiatalok a helyszínen az MTI tudósítójának elmondták, hogy a Király utcai helyiséget évek óta a Marom Klub Egyesület használja a Főpolgármesteri Hivatallal kötött szerződés alapján. A Sirályban kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, kulturális programokat, fesztiválokat szerveznek.

Az egyesületet csütörtök este e-mailben szólította fel a főváros, hogy péntek reggel ürítse ki és adja vissza a helyiséget. Péntek reggel az egyesület tagjait biztonsági őrök fogadták, akik több zárat is lecseréltek. Az épület másik bejáratán azonban a fiatalok bementek az épületbe.

Az egyesület egyik tagja az MTI-nek azt mondta, hogy a biztonsági őrök fizikai erőszakkal fenyegetőztek, emiatt feljelentést fognak tenni.

A rendőrök a helyszínen a biztonsági őrök és néhány fiatal adatait felvették, majd elmentek. A fiatalok jogászt keresnek, és azt tervezik hogy visszahívják a rendőröket, mert tartanak a biztonsági őröktől.

Schönberger Ádám, a Marom Egyesület elnöke az MTI-nek azt mondta: próbálják felvenni a kapcsolatot a fővárossal, mert mindenképpen tárgyalás útján akarják rendezni az ügyet.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Szerinte a problémát igazából nem önmagában a felszólítás okozta, hanem az, hogy ilyen rövid időt kaptak a helyiség visszaadására.

A belvárosi többszintes ingatlant több napba telik kiüríteni - tette hozzá.

Schönberger Ádám azt mondta, hogy az épület tele van az értékeikkel, ezért azokat semmiképpen nem hagyják őrizetlenül, így továbbra is bent maradnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.