Jobbos ütésváltás Gyöngyösön

Sajátos purparlé alakult ki Gyöngyösön a polgármesterjelöltek miatt. A Fidesz–KDNP ugyanis itt hivatalosan Tatár László háziorvost, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi Fidesz-frakcióvezetőjét küldi ringbe a városvezetői székért. Elindul azonban ellene a lokálpatrióták színeiben Réthy Béla jogtanácsos, korábbi alpolgármester, akit a KDNP helyi szervezete is támogat.

Ugyancsak a lokálpatrióták jelöltjeként versenyez az egyik egyéni önkormányzati képviselői posztért Fehér Attila, a KDNP gyöngyösi vezetője is. „Sajnálattal látjuk, hogy a lokálpatrióták már a kampány kezdetén vádaskodással akarnak békétlenséget szítani Gyöngyösön. A Fidesz és a KDNP országos pártszövetséget alkot, a két párt nem állít jelölteket egymással szemben sehol az országban, így a lokálpatrióták állításával ellentétben Gyöngyösön sem.

Sajnos, ez a vádaskodás csak egy haszontalan, tényektől elrugaszkodott politikai akció. A lokálpatrióták mindössze pozíciók és logók megszerzéséért, ezzel szemben a Fidesz–KDNP jelöltjei továbbra is Gyöngyös fejlődéséért küzdenek. A KDNP helyi elnöke pedig a lokálpatrióták színeiben indul” – közölte az ügy kapcsán a helyi Fidesz-csoport.

„Sajnálattal látjuk, hogy a Fidesz folytatja a vádaskodást, amit már jóval a kampány hivatalos kezdete előtt elkezdett. Sajnáljuk, hogy vádaskodásnak tekintik a tények közlését. Nem vitatjuk az erős országos pártszövetség létrejöttét. Az is vitathatatlan, hogy az országos pártvezetés döntötte el, hogy kik legyenek helyben a jelöltek. Erről a helyieket nem kérdezték meg. Ez az ő dolguk. De akár tetszik, akár nem, a teljes képhez a helyi KDNP-szervezet véleménye is hozzátartozik. Részünkről lezártnak tekintjük azt a méltatlan vitát, amit a Fidesz–(KDNP?) polgármesterjelöltje és szakértő csapata generál arról, hogy kinek a kereszténydemokratája a jó kereszténydemokrata” – fogalmaz a másik oldal.

Közleményükben azt írják, örülnének, ha vetélytársuk végre nem velük foglalkozna, mert bár megtisztelőnek tartják a figyelmet, „talán a békétlenség szítása helyett foglalkozhatnának végre a tényekkel vagy a saját terveikkel”. A lokálpatrióták szerint a következő hét évre szóló megyei fejlesztési terv jóval kevesebb forrást szán Gyöngyösnek, mint ami az elmúlt négy évben érkezett a városba, s az is aggályos, hogy a Fidesz megyei választási listáján nincs befutó helyen gyöngyösi politikus, így a város érdekeit nem lesz, aki érvényesítse a megyei közgyűlésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.