Jobbikos feljelentés a temetkezési intézetnél történtek miatt

Hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tett Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő csütörtökön a legfőbb ügyésznél a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.-nél történtek miatt. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: az ügyben hónapok óta tart a nyomozás.

Staudt Gábor bejelentésekor kiemelte: a BTI 2011-es éves - idén márciusban elkészült - könyvvizsgálói jelentése kimondja, hogy a társaság a hosszú lejáratú kötelezettségeivel szemben összesen 3,6 milliárd forint értékű, nagyrészt fővárosi tulajdonban lévő ingatlant és telket szerepeltet az eszközei között, mint vagyonkezelésbe átvett vagyontárgyak.

A politikus idézett is a nyilvános könyvvizsgálói jelentésből, amely szerint ha a BTI "a beszámolójában olyan vagyonelemeket és ezzel szemben olyan kötelezettségeket mutat ki, amelyekre hatályos szerződés hiányában nem jogosult, akkor annak kockázatát rejti magában, hogy a beszámoló nem megalapozott információkat szolgáltat a társaság vagyoni-, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről".

A jelentés emellett kitér arra is, hogy a BTI 2010-es, egy másik cég által készített könyvvizsgálói jelentésében is szerepel, hogy a társaság vagyonkezelői szerződés hiányában feltüntetett az állam és a főváros tulajdonában lévő ingatlanokat.

Staudt Gábor hangsúlyozta: reméli, hogy a legfőbb ügyész mihamarabb fényt derít a pontos bűncselekményekre, azok kezdetére és az elkövetőkre. Hozzátette: a BTI körüli szabálytalanság felveti a fővárosi vezetők felelősségét is. Szerinte ez a felelősség Demszky Gábor volt főpolgármester ideje alatt kezdődött, de "nem megkerülhető a jelenlegi fideszes városvezetés mulasztása sem", hiszen ők az elmúlt két évben többek között új vagyonrendeletet is alkottak, így mindössze a saját szabályaikat kellene betartaniuk és betartatniuk.

Staudt Gábor elmondta még, hogy az ügyben Domokos Lászlóhoz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökéhez is fordul, hogy kiderüljön: van-e másik ilyen gyakorlatot folytató cég, illetve mit lehet tenni a szabályok betartása érdekében. A Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön úgy reagált az ellenzéki politikus bejelentésére, hogy örömmel vették tudomásul a feljelentést, mindazonáltal az ügyben már hónapok óta tart a nyomozás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.