Jobbikos ajándék az ajánlószelvényért: csupán nyomdai hiba?

Nyomdai hibával magyarázza a Jobbik, miért ígértek szórólapjaikon ajándékot azoknak, akik a rendezvényükön leadják az ajánlószelvényüket. Ez ugyanis jogszabályba ütközik: a cédulákért nem lehet ellenszolgáltatást ígérni.

Hibás szöveggel jelentek meg azok az önkormányzati választásra készült szórólapok, amelyek szerint csak az ajánlószelvényüket leadók között sorsolnak ki értékes nyereményeket a Jobbik Családi Napon. Valójában mindenki nyerhet a tombolán, aki részt vesz a párt rendezvényén - közölte a Jobbik XII. kerületi szervezete csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint rossz szöveget küldtek át a nyomdába, a hibás szórólapokon utólag pedig már nem tudtak változtatni. Kiemelték: az esetről még hétfőn maga a Jobbik értesítette a helyi választási bizottságot, kedden pedig a hegyvidéki sajtót. A jövő vasárnapi Budai Családi Nap résztvevőit természetesen a helyszínen is értesítik a félreértésről - tették hozzá.

Korábban több hírportál is beszámolt arról, hogy a Jobbik XII. kerületi önkormányzati választásra készült szórólapjai szerint a Jobbik Családi Napon ajánlószelvényüket leadók között értékes nyereményeket sorsolnak ki tombolán. Ez pedig a jogszabályellenesnek minősül abból a szempontból, hogy a párt "direkt anyagi ellenszolgáltatást" kínál a cédulákért.
A törvény szerint pénzt vagy más típusú anyagi előnyöket sem kérni, sem adni, sem felajánlani és elfogadni nem lehet az ajánlószelvényekért. A törvény szerint még a ráutaló magatartás is tilos - írták a a Jobbik szórólapjának szövegéről hírt adó hírportálok.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.