Jobbik IT: a kormány vonja vissza az ACTA-hoz való csatlakozást

Elhamarkodottnak és elfogadhatatlannak nevezte a Jobbik Ifjúsági Tagozata, hogy a kormány aláírta a csatlakozási szándékát az ACTA-hoz, a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodáshoz; a szervezet szombati közleményében felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a csatlakozását.

A közlemény szerint a Jobbik Ifjúsági Tagozata felszólítja a kormányt arra is, hogy számoljon be a magyar közvélemény számára a titkos megállapodás részleteiről úgy, ahogy eddig egyedüliként a lengyel kormány tette, és kezdeményezzen párbeszédet a szerződésben érintett szervezetekkel, társadalmi csoportokkal.     

Az internet korában elfogadhatatlan, hogy a magyar közvélemény, a magyar társadalom megkérdezése, felvilágosítása nélkül Magyarország egy olyan szerződéshez csatlakozzon, amely lehetővé teszi az internet olyanfajta korlátozását, amelyhez hasonló csak a diktatórikus államokban tapasztalható, és ahol a kormányok félnek az internet nyújtotta szabad információáramlástól - fogalmaznak a közleményben.

A szervezet szerint a megállapodásban foglalt szabályok pontatlanok, homályosak és kétértelműek, a személyiségi jogok megsértésének törvényesítését teszi lehetővé, így könnyen az internet cenzúrájához és visszaélésekhez vezethet.

Az LMP közleményt adott ki szombaton, melyben azt írta: az ACTA, hazai ratifikálása esetén, büntetőjogi felelősséget hárít a magyar internetszolgáltatókra a jogvédett tartalmak közvetítéséért és ügyfelei internetforgalmának teljes felügyeletére kényszeríti majd a szolgáltatókat.

A Lehet Más a Politika kiáll az internet szabadsága mellett és tiltakozik az emberek szabadságjogát, információs jogát sértő nemzetközi rendelkezés, az ACTA ellen" - fogalmaznak.

A párt a közleményben felszólította a magyar kormányt, hogy ne avatkozzon be az állampolgárok magánéletébe, az ACTA ratifikálásával ne félemlítse meg hazánk internethasználóit, a magyar lakosság csaknem 70 százalékát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.