Jobbik: szégyenteljes Orbán Viktor kijelentése a magyar szavazókról

A Jobbik szerint szégyenteljes Orbán Viktor miniszterelnök szerdai kijelentése, amelyben a radikális politikai erőkről és azok támogatottságáról beszélt.

 Orbán Viktor a londoni Királyi Külügyi Intézetben tartott előadást a hagyományos értékek szerepéről Európa jövőjében. Az előadás után a hallgatóság köréből kérdés hangzott el a Jobbikkal kapcsolatban, felvetve, hogy a hasonló profilú pártokat nem kellene-e betiltani Európában. A kormányfő kijelentette: a jobbközép pártoknak nem kell "megrettenniük" a radikalizmustól. A radikális politikai erők Magyarországon történelmi visszatekintésben hozzávetőleg 16 százaléknyi választói támogatást tudhatnak maguk mögött, de "nekünk a másik 84 százalékkal kell foglalkoznunk" - hangsúlyozta.

Mirkóczki Ádám szerdán úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök azt a bizonyos 84 százalékot – tehát a kormánypártok mellett az MSZP, LMP, DK és az Együtt-PM szavazóit is - teljes értékű állampolgároknak tekinti, míg a Jobbik egymillió feletti bázisát "nem veszi emberszámba és nem kívánja őket sem képviselni, sem védeni". A jobbikos politikus szerint Orbán Viktort minősíti, ha pártszimpátia alapján áll hozzá a magyar állampolgárokhoz.

Emlékeztetett: a kormányfő a 2010-es választások éjszakáján még arról beszélt, hogy senkit nem hagynak az út szélén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.