Jobbik: offshore cégek a fociklubok tulajdonosai között

A Jobbik felszólítja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy próbáljon meg törvényesen működni - jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint az MLSZ számára nem a pályán elért eredmények és a fair play szelleme számít, hanem dogmatikus szabályrendszerek alapján avatkozik be a klubok életébe. Szilágyi György példaként a Ferencváros 2006-os kizárását, valamint a Dorog másodosztályba jutásának idei adminisztratív megakadályozását említette.

A képviselő egy sajtóhírre hivatkozva elmondta, hogy a Videoton a 2008/2009-es bajnokságban nem indulhatott volna el, mert jogosulatlanul kapta meg az indulási engedélyt. Ha ez igaz, akkor az azóta lejátszott összes bajnokság, valamint a magyar csapatok nemzetközi kupaeredményei is jogszerűtlenek – tette hozzá.

Szilágyi György ugyancsak sajtóértesülésekre hivatkozva kijelentette: jelenleg közvetve vagy közvetlenül offshore cégek szerepelnek több első osztályú klub tulajdonosai között. A törvények szerint nem kaphat állami támogatást, közpénzt az a vállalkozás, amelynek átláthatatlan a tulajdonosi szerkezete, tehát a sportkluboknak járó társasági adókedvezményt, vagyis a tao-t is jogtalanul vették és veszik igénybe.

A jobbikos képviselő ezért felszólította az MLSZ-t, hogy próbáljon meg törvényesen működni, ha pedig a sportszövetség nem válaszol a felvetett kérdésekre, akkor a Jobbik jogászai megvizsgálják, hogy milyen egyéb lépéseket tehetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.