Jobbik: közkegyelmet a politikai üldözötteknek is!

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a decemberi Kossuth téri LMP-s demonstráció résztvevői mellett azok is kapjanak közkegyelmet, akiket 2002 és 2010 között "politikai okokból meghurcoltak".

Az erről szóló módosító indítványt Gaudi-Nagy Tamás mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő nyújtották be ahhoz a javaslathoz, amely az LMP által szervezett december 23-i megmozduláson részt vevő, magukat a parlament autóbejáróihoz láncoló politikusoknak és aktivistáknak adna közkegyelmet.     

Gaudi-Nagy Tamás megerősítette a keddi parlamenti vitában már elmondott álláspontját, miszerint a Jobbik csak akkor szavazza meg a közkegyelemről szóló javaslatot, ha elfogadják a módosító indítványukat.     

A módosítás indoklása szerint "a jogállami működés kereteibe nem fér bele az a részrehajló és partikuláris jogalkotási gyakorlat, miszerint csupán a 2011. december 23-án politikai okból történő fellépés keretében tartott "performansz" kapcsán az Országházat lezáró csoportot részesítik e tevékenységük miatt közkegyelemben egy külön törvénnyel. Ehhez képest a valóban szükséges közkegyelmet Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-rendszer politikai meghurcoltjai részére ilyen lehetőséget a kormányváltást követően és azóta sem biztosított az Országgyűlés".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.