Jobbik: az LMP pénzt kínált az ajánlószelvényekért

Feljelentést tett a rendőrségen a Jobbik annak érdekében, hogy kiderüljön: az LMP egyik önkormányzati képviselőjelöltje valóban ajánlott-e pénzt az ajánlószelvényekért.

Mint ismert, előzőleg a kuruc.info című szélsőséges portálon jelent meg egy hangfelvétel, amelyen egy álláshirdetésre jelentkező férfi beszél egy LMP-s jelölt mellett. Utóbbi 150 forintot kínált az előre ki nem töltött ajánlószelvények darabjáért, továbbá nem zárkózott el a szelvénygyűjtésre jelentkező férfi feketén történő foglalkoztatásától sem. A Jobbik szerint hasonló LMP-s hirdetésekkel nem csak Mezőszilason, hanem az ország több más pontján is lehetett találkozni.

A Lehet Más a Politika első közleménye még arról írt, hogy elindult az etikai vizsgálat és elismerték, hogy a jelölt hibázott. Hozzátették: az LMP minden esetben munkaszerződés szerint végezteti a cédulagyűjtést. Az LMP később kiadott egy másik közleményt is, ebben már határozottan állítják, hogy az LMP egyik tagja sem kínált pénzt a cédulákért, az pedig teljesen jogszerű, hogy fizetett aktivistákat foglalkoztatnak a gyűjtéshez. „Nincs semmi takargatnivalónk, állunk minden vizsgálat elé" - egyértelműsítették a közleményben, hozzátéve: az önkormányzati választási kampány után - a védendő személyes adatok kitakarása mellett - nyilvánosságra hozzák a kampánykiadásokkal kapcsolatos összes szerződésüket, és ezt elvárják a többi párttól.

Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke a Népszabadság kérdésére elmondta: a tavaszi parlamenti választások során azért nem hozták nyilvánosságra ezeket a szerződéseket, mert akkor senki nem kérdőjelezte meg a rendszer törvényességét. Akkor egyébként nagyságrendileg húszmillió forintot fizettek az aktivisták költségeire és költségtérítéseire - mondta lapunknak Karácsony.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.