Jobbik: az Együtt 2014 a bűnözők pártját fogja

A Jobbik szerint "gyalázat, hogy az Együtt 2014 megint a bűnözők pártját fogja, és arcátlan módon olajat önt a tűzre, amikor azokat a kezdeményezéseket támadja, amelyek a rendteremtést szolgálják".

Így reagált az ellenzéki párt szóvivője kedden arra, hogy az Együtt 2014 tiltakozását fejezte ki a Jobbik népszavazási kezdeményezése miatt. Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombati évértékelő beszédében jelentette be: pártja ezen a héten népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ha valaki súlyos erőszakos bűncselekményt követ el, akkor vonják meg tőle és egész családjától a segélyeket.

Az Együtt 2014 ezzel kapcsolatban kedden azt közölte: álláspontjuk szerint a Jobbik a kollektív bűnösség elve alapján kíván megbélyegezni családokat, ártatlan gyerekeket, szülőket, és ezzel "szembemegy az alkotmány, a jogállamiság, az emberség legelemibb értekeivel". Hangsúlyozták: ma Magyarországon senki nem büntethető olyan cselekményért, melyet nem követett el, "márpedig a Jobbik a szülők tetteiért a gyermekeket, gyermekeik tettéért pedig a szülőket, a nagyszülőket büntetné".

Mirkóczki Ádám közleménye szerint az Együtt 2014 is "pontosan tudja, hogy éppen az általuk is képviselt vadliberális politikának köszönhető, hogy hazánkban nincs közbiztonság".

A jobbikos politikus leszögezi: a Jobbik világossá tette, hogy kizárólag azokat a szülőket kívánja szankcionálni, akik képtelenek a gyermekeiket a tisztes együttélésre nevelni és emiatt azok súlyos bűncselekményeket követnek el. Népszavazási kezdeményezésük pedig nem a gyermeknevelés után járó juttatásokat, tehát nem a családi pótlékot vonná el az érintett családoktól, hanem más típusú segélyeket, mint például a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, az átmeneti és a rendszeres szociális segélyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.