Jobbik: a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással

A Jobbik szerint a baloldali ellenzéki pártok együttműködése azt jelenti, hogy "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással".

Erről Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Úgy értékelte: a múlt liberális és szélsőbaloldali erői megpróbálnak visszatérni, "a politikai holtak megpróbálkoznak a feltámadással", és ennek a helyzetnek a legfőbb felelőse a Fidesz, amely "elfelejtette és elszabotálta" az elszámoltatást, holott 2010-ben ennek ígérete nélkül aligha szerzett volna kétharmadot.

Úgy fogalmazott: mindegyik csapat annyira tud futballozni, amennyire a másik hagyja neki. Olyan embereket tettek a közös ellenzéki lista első helyeire, mint a Zuschlag-ügyben érintett Mesterházy, vagy az a Gyurcsány Ferenc, "aki még mindig kegyenc és nem fegyenc" - fogalmazott.

Apáti István szerint a Fidesznek az lehetett az érdeke, hogy a politika dzsungelében megtartsa a természetes ellenséget, de ez visszafelé is igaz, mert a baloldalt a leginkább az Orbán-ellenesség tartja össze. Kijelentette, a baloldal képtelen a megújulásra, "odakozmált" arcokkal próbálnak kampányolni, az 1990-es évektől jellemző MSZP-SZDSZ-koalíció állt most össze. Hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülve nemcsak a szélsőbaloldaliakat számoltatja el, hanem a Fidesz "politikusbűnözőit" is.

Kedden bejelentették, hogy közös listán indul a baloldali ellenzék a parlamenti választáson. A miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila MSZP-elnök, akit Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Liberálisokat képviselő Fodor Gábor és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követ a névsorban. Megállapodtak az egyéni választókerületek elosztásáról is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.